Eredienst      

24 maart.        Witte Donderdag        19.00 uur       

                       ds. J.C. Schimmel,       HA

25 maart         Goede Vrijdag            19.00 uur       

                       ds. G.A. Segger, Uithuizen

26 maart         Stille Zaterdag            21.00 uur       

                       ds. G.A. Segger, Uithuizen

27 maart         1e Paasdag                9.30 uur        

                       ds. J.C. Schimmel

28 maart         2e Paasdag                9.30 uur        

                       ds. J.C. Schimmel     kerk in Losdorp

spiekster kookbouk
Vanaf donderdag 10 maart kunt u zich inschrijven op de intekenlijst van het Spiekster Kookbouk.

Dit kookboek is samengesteld door de inbreng van vele dorpelingen.

De opbrengst van het kookboek gaat naar de World Vision.

World Vision is een wereldwijde organisatie die wil dat kinderen in ontwikkelingslanden gezond zijn en onderwijs krijgen.

World Vision zet zich al 25 jaar in om honger uit de wereld te helpen.

Door het kopen van dit kookboek steunt u World Vision.

U kunt zich opgeven door een mail te sturen naar : ,

Zodra alle bestellingen binnen zijn, nemen wij contact met u op.

De kosten van het kookboek zijn 7,95 euro.

Dit project wordt ondersteund door het jeugdwerk en de diaconie/zwo van de gemeente Spijk/Losdorp.

U kunt zich inschrijven tot 30 april.

Stel je eens voor: je hebt al dagen niks gegeten en ook vandaag is het maar de vraag of er iets te eten zal zijn.

Geld om eten te kopen heb je niet, dat wordt weer met honger naar bed. Dit is voor de éénjarige Nyabet de realiteit van elke dag helaas.

De kinderen van de PKN gemeente Spijk – Losdorp gaan zich voor Nyabet inzetten om geld in te zamelen zodat hij niet meer met honger naar bed hoeft. Om te voelen wat hij elke dag doormaakt gaat de jeugd meedoen met de actie Zip Your Lip door 14 uur niet eten en door zich te laten sponsoren hopen we dat veel kinderen kunnen redden van de hongersnood.

Voor € 45.00 wordt een kind gered van de hongersnood !!!

Bijbelkaarten voor Wit Rusland
Gedurende een aantal jaren werken we mee aan de verspreiding van leesboekjes met bijbelverhalen in het Russisch. De boekjes worden uitgegeven en verspreid door het bijbelgenootschap in Minsk (Wit Rusland). De bijbelverhalen verschenen eerder in Nederland in de serie ‘Eenvoudigweg’.
Ina Karpowitsch zorgde voor de vertaling in het Russisch. De stichting ‘Arkmission’ maakt het mogelijk dat enkele boekjes opnieuw uitgegeven kunnen worden. Op dit moment is er genoeg geld voor een herdruk van twee: over de wonderen van Jezus en over Paulus. Bekeken wordt of de boekjes ook in andere Russisch sprekende landen verspreid kunnen worden. Voor een deel gebeurt dit al.
Op www.arkmission.nl wordt in de rubriek ‘projecten’ een korte uitleg gegeven van twee van onze activiteiten in Wit Rusland: ‘Vakantiekampen Wit Rusland’ en ‘Boeken voor kinderen in Wit Rusland’.
Rieteke Hoogendoorn uit Kedichem steunt dit werk ook. Zij maakt prachtige quiltwerken. Bij haar exposities verkoopt ze kaarten van haar ontwerpen. De opbrengst hiervan schenkt ze aan kinderbijbelprojecten van Ark Mission. Na bijbels voor kinderen in Liberia en Bolivia gaat de opbrengst nu naar bijbelse verhalenboeken voor Wit Rusland. ‘Ik ben blij en dankbaar dat ik via Ark Mission op die manier ook mag meewerken aan de verspreiding van de woorden van God’, aldus Rieteke. Het is de moeite waard een kijkje te nemen op haar sites www.bijbelquilts.nl en www.bijbelkaarten.nl. Via de laatste site kunnen kaarten besteld worden.

Piet en Dineke Compaan

Beeld en Geluid.

Zoals u kunt zien en horen is ons nieuw beeld- en geluidssysteem voor het eerst in gebruik.

De afgelopen week hebben technici van de fa. SchaapSound alles geïnstalleerd, nadat al het kabelwerk is aangelegd door een paar vrijwilligers. Alle apparatuur is vernieuwd: microfoons, versterkers, luidsprekers en honderden meters kabel.

De apparatuur voor de ringleiding en kerkomroep zijn niet vervangen. Deze is aangesloten op het nieuwe systeem, uitgebreid getest en blijkt gelukkig uitstekend te werken.

1905   Kerkgebouw Gereformeerde Kerk Spijk   2015

 In januari wordt de laatste kerkdienst in het kerkgebouw aan de Hoofdweg Zuid gehouden. Op 30 november 1905 werd de kerk in gebruik genomen en op 24 januari 2016 wordt het kerkgebouw nahonderdtien jaar gesloten, en wordt de kerk in ’t Loug ons vaste kerkgebouw.

Om deze laatste dienst te accentueren is een commissie in het leven geroepen die een feestelijke dienst voorbereidt.

In deze dienst willen we stil staan bij de dingen wat er in honderdtien jaar is gebeurd. Dit zijn vreugdevolle momenten en verdrietige zaken. Er zullen veel mensen zijn die terugdenken aan de doop van hun kinderen, belijdenis, huwelijk, begrafenis, enz. Ondanks dat het een gebouw is van

hout en steen, is er ook sprake van een emotionele band met het gebouw.

De nadruk van de dienst ligt niet alleen op herinnering, maar ook op de toekomst: de gezamenlijke toekomst van onze kerk in Spijk.

Wanneer er fotomateriaal is van de buiten- of binnenkant van het kerkgebouw willen we dit graag van u ontvangen om hier een kleine expositie mee te kunnen inrichten. Uiteraard krijgt u het van ons terug. U kunt hierover contact opnemen met Jaap Rijzinga:

Graag nodigen we u uit om deze dienst bij te wonen. De dienst begint om 10.30u, maar de kerk is vanaf 9.30u geopend, zodat er tijd is voor koffie / thee en gesprek.

Gezondheid is niet te koop, een gezonder leven is wel te geven

Beste dorpsgenoten,
Maandag 4 januari vertrekken 5 bestuursleden van werkgroep Hulp Tsjernobyl Delfzijl  samen met Tsjernobyl kinderen die 7 weken in Siddeburen zijn geweest naar Wit Rusland.
De kinderen uit Siddeburen gaan dan weer terug naar hun eigen land en huis en de werkgroep uit Delfzijl haalt een nieuwe groep van 25 kinderen + 2 juffen en een tolk op uit de plaatsjes Bolsjoi Orly en Liadetz.
Ze zullen hier verblijven van 9 januari t/m 29 februari.