In verband het met Coronavirus heeft de kerkenraad van de Protestantse gemeente Spijk-Losdorp besloten om t/m 1 april geen kerkdiensten te houden, naar aanleiding van het advies van het RIVM. Hoewel er geen 100 mensen in de dienst komen, is het wel een kwetsbare groep. Wij volgen daarin ook het advies van onze classis.

Op de zondagen is er om 10.00 uur wel een korte gebedsviering – zonder deelnemers - in de Andreaskerk, die u vanuit uw huis kunt beluisteren. Dat kan via de kerktelefoon, of via deze link: https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/10570. (Als de link niet werkt, ga naar www.kerkomroep.nl en zoek naar Spijk Groningen). Daar kunt u live meeluisteren, of de viering achteraf naluisteren.
U kunt de dienst ook live zien, via dit YouTube-kanaal:
https://www.youtube.com/user/pknspijklosdorp

Elke zondag wordt ook op NPO2, om 9.20 uur, een korte meditatie uitgezonden, door ds. René de Reuver, de scriba van de PKN,
vanuit de kapel van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk.

Andere groepsactiviteiten worden ook afgelast of uitgesteld: de jeugdavond op 20 maart, het middaggebed op 26 maart, het lopend buffet op 27 maart, de regiodienst op 29 maart en de gemeenteavond op 1 april.

De kerkenraad

 

Gastouderreis Belarus 27 april – 2 mei 2020

Dag allemaal,

Dit jaar zal er vanuit Delfzijl een gastouderreis worden georganiseerd.

De periode is van maandag 27 april – zaterdag 2 mei, dit is de meivakantie.

We gaan met de bus en overnachten ook in de bus. De planning is dat we dinsdagmiddag in

Belarus zijn. Op vrijdagochtend vertrekken we weer.

De bedoeling is dat je van dinsdag tot vrijdag zelf de overnachtingen regelt bij je

gastgezin(nen).

De kosten voor deze reis zijn € 250,= pp

Daarvoor krijg je o.a.:

Vervoer

Visum

Tolk

1x diner onderweg

1x ontbijt onderweg

Koffie/thee/chocolademelk/water onderweg

Mocht je mee willen gaan dan kun je dit mailen aan      

Voor meer info kun je ook mailen naar dat mailadres.

Er kunnen maximaal 50 personen mee in de bus. Vol=Vol.

In februari 2020 zal er een informatie avond worden georganiseerd.

 

Vanaf vandaag gaat het nieuwe seizoen van de catechese van start! Er zijn drie groepen: GGG, voor 12-14, @Home voor 15-17 en voor 18+ is er een Bijbelstudiegroep, TTP.

Je bent van harte welkom om te komen, ook om eens te kijken of het iets voor je is. Alle groepen zijn bij ds. Jake Schimmel thuis, Hoofdweg-Zuid 7 in Spijk. Voor opgave kun je contact met hem opnemen.

Hieronder volgt een overzicht van de groepen die er zijn:

 

nsmail (2)Van de commissie MFC kreeg de jeugdraad de vraag om de woning waarin onze maff haar clubavonden heeft leeg te halen, omdat er een huurder in komt.
De leiding ging aan het werk en binnen korte tijd was er een groep verzameld. Met man en maffers werd de woning in zeer korte tijd leeg gehaald.
Complimenten aan deze groep die zo snel en accuraat hebben opgetreden.
Over een nieuwe locatie wordt nog nagedacht.

Kijk hier voor de heftige beelden!

Bewaren

Pinksteren vieren we samen!!

Dit jaar gaan we weer samen Pinksteren vieren in een gezamenlijke dienst. Samen als Protestantse kerken van Bierum-Holwierde-Krewerd, Loppersum, Maarland, Spijk-Losdorp en 't Zandt-Godlinze vieren we het Pinksterfeest in de Vredekerk, Burgemeester van der Munnikstraat 16 in Loppersum.

Dit doen we op zondag 4 juni om 10.00 uur.

 

Het thema van deze dienst is: In vuur en vlam.

Onze voorgangers zijn ds. Gerard Knol, ds. Tjalling Huisman en kerkelijkwerker Jeltsje Elzinga. Het orgele wordt bespeeld door John Veldman en het clustercombo o.l.v. Anne Nijland zal meewerken aan de dienst.

Tijdens de dienst is er kindernevendienst voor de gr. 1-5 van de basisschool. Na de dienst kunnen we elkaar ontmoeten onder het genot van een kopje koffie, thee, frisdrank met wat lekkers, gebakken door de gemeenteleden uit de verschillende kerken. Voor meer informatie over de dienst kunt u contact opnemen met Neeltje Wiersema, tel 0596 582088

U/jij bent van harte uitgenodigd om deze dienst met ons mee te vieren.

Misschien kan een ieder even langs Pro Rege rijden om te kijken of er nog gemeenteleden mee willen naar Loppersum.

 

Clusterdienst / kindernevendienst

Tijdens de dienst in Loppersum is er kindernevendienst voor de groep 1-5.

Vanuit ieder dorp is er een bekend iemand bij de oppas. Rieneke Doorn is hier vanuit onze gemeente aanwezig.

De jeugdraad organiseerde op zondagmiddag 9 april NEUT'N SCHAIT'N. Ondanks het schitterende mooie weer was er een prachtige opkomst voor het noten schieten.
Vol enthousiasme werden de noten van de lijnen gegooid. De jongsten voelden zich na een paar gewonnen potjes erg rijk, sommigen hadden wel meer dan 30 centen!! Er waren warme en koude hapjes en iedereen kreeg 1 consumptie. De opbrengst van deze middag gaat naar ons project: World Vision. Volgens velen was dit voor herhaling vatbaar. Het werd een gezellige middag voor jong en oud !!! Kijk hier om rechtstreeks naar de foto's te gaan.

Een grote groep enthousiaste kinderen van de jeugdclub heeft in april 2017 meegedaan met de nationale opschoondag. Op deze mooie zonnige zaterdag werd er weer veel troep opgehaald. Een grote zak met petflessen is in een aparte container gedaan voor de muziekvereniging. CBS weer blij net als de gemeente en uiteraard de Spieksters met een schoon dorp. Kinderen van de jeugdclub BEDANKT! Kijk hier voor de foto's.

Het clubkampweekend is weer geweest. Kijk hier voor een impressie. Het weekend was 5 t/m 7 mei 2017 en werd gehouden in kampeerboerderij De Riegheide te Schoonoord. Ook het klimpark in Grolloo is bezocht.

Bewaren

Bewaren

Bewaren