4 oktober gezinsdienst: ‘Zoek het uit!’

Op zondag 4 oktober is het dierendag én is de gezinsdienst. Het thema van deze dienst is ‘Zoek het uit!’. We gaan op deze dierendag op zoek naar dieren en naar nog veel meer! Zoeken jullie mee?!?

Omdat het een gezinsdienst is, willen we graag eerst gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd een plekje in Elim geven.
Gezinnen kunnen zich aanmelden via de e-mail voor woensdag 30 september o.v.v. gezinsdienst. We kijken of er ook nog plaats is voor andere gemeenteleden. We zouden graag iedereen in Elim uitnodigen, maar dat kan helaas niet. Gelukkig kan iedereen meekijken en meedoen via Kerkdienstgemist.nl!

Én iedereen kan meedoen met het actieve gedeelte van de dienst! Want na de dienst in Elim gaan we in Spijk op zoek naar ..… Wat dat is?!? Dat verklappen we tijdens de dienst!

Namens de gezinsdienstcommissie, Tjitske Burgstra

Koffiedrinken na de dienst

Zondag is het nog een keer mooi weer dus is er een ontmoeting met koffie, thee of fris, buiten op het terrein van het M.F.C.

We willen dit weer doen na de uitzending van de kerkdienst rond 11 uur.

De kerkenraad.

Zoals op de voorpagina al te lezen is, kunt u m.i.v. de dienst van 20 september in beperkte mate een dienst in Elim bijwonen.
Hiervoor dient u te reserveren via:
Dan geeft u het aantal personen op en de datum van de dienst die u wilt bijwonen.

De regels waaraan u zich dient te houden voor het bezoeken van een dienst in Elim kunt u downloaden als PDF.

Middaggebedsviering

Op donderdag 27 augustus 13.00uur wil ik in Elim een middaggebed organiseren, zoals we eerder ook hebben gedaan in de kerk. Een kort moment (een half uur) om met een kleine groep bij elkaar te komen, te luisteren naar liederen, even stil te zijn en tot rust te komen, te luisteren naar een Bijbeltekst en gedachten daarbij, en samen te bidden. Je bent van harte welkom!

Als je het fijn vindt om mee te doen, meld je dan wel even van tevoren bij mij aan: stuur een mailtje naar , of, als dat niet mogelijk is, bel naar 0596-858923.

Ds. Jake Schimmel

Inleveren kopij Kerknijs

Kopij inleveren voor nr. 5 (geldig van 6 sept./m 4 nov.) kan tot  uiterlijk 24 aug. 12.00 ur bij mw. A. Dijkman-Keizer, Zwarteweg 8 of

Gemeenteleden,

Wanneer het weer dit toelaat – is er een korte ontmoeting met koffie, thee of fris, buiten op het terrein van het M.F.C.  We willen dit weer doen a.s. zondag (16 augustus) na de uitzending van de kerkdienst rond 11 uur.

Gemeenteleden,

Koffiedrinken na de dienst. Velen hebben het gemist merkten we afgelopen zondag......daarom op herhaling  (mits het weer het toelaat)

een korte ontmoeting met koffie, thee of fris, buiten op het terrein van het M.F.C.

We willen dit doen a.s. zondag (9 augustus) na de uitzending van de kerkdienst rond 11 uur.

Gemeenteleden,
Het is al een aantal maanden dat we, vanwege het coronavirus elkaar als gemeente niet hebben kunnen ontmoeten. Velen van u zullen de diensten en het onderlinge contact met elkaar gemist hebben. Ook is er op dit moment nog niets te zeggen over wanneer er wel weer een dienst in aangepaste vorm mogelijk is. Wel heeft de kerkenraad gemeend om tijdens de
zomerperiode - wanneer het weer dit toelaat – één of meerdere keren een korte ontmoeting met koffie, thee of fris, buiten op het terrein van het M.F.C te organiseren.

We willen dit doen a.s. zondag (2augustus) na de uitzending van de kerkdienst om 11 uur.

De kerkenraad.

Hallo kinderen ( van 4 t/m 12 jaar)

Nu de corona maatregelen steeds meer worden versoepeld, heeft de leiding van de kindernevendienst (knd) besloten om het kinderwerk weer op te pakken.

Dit willen we doen in de vorm van het geven van kinderkerk.

*Wat is kinderkerk?

De naam zegt het eigenlijk al; een kerkdienst speciaal voor kinderen.

*Wanneer?

Op de zondagen 12-7, 26-7, 9-8, 23-8 en 6-9

*Waar?

In het MFC in Spijk

*Wat gaan we doen?

Lekker kletsen, samen zingen, een verhaal, een spel of iets knutselen.

*Hoe laat?

Vanaf 9.45 uur ben je welkom, we starten om 10.00uur en het duurt tot na de kerkdienst voor “grote mensen”. Zodat de ouders jullie kunnen brengen en weer ophalen(indien nodig).

Heb je zin? Kom dan gerust eens kijken.

Tot gauw! Iedereen is WELKOM

Uitzending Pinkster-clusterdienst 31 mei 2020

De verhuizing van de inventaris van de kerk naar Elim is geslaagd. Qua techniek is dat een hele stap vooruit, waar we erg blij mee zijn. Zeker nadat het de laatste zondag vanuit de Andreaskerk toch een beetje mis ging. Die problemen zouden nu verholpen moeten zijn. Daarnaast zullen beeld en geluid een stuk beter zijn.

Op 30 mei wordt de Pinkster-clusterdienst uitgezonden vanuit Elim in Spijk.
U kunt de dienst op drie manieren volgen:
-Met beeld en geluid via YouTube (zoek naar 'PKN Spijk Losdorp')
-Met beeld en geluid via www.kerkdienstgemist.nl (zoek naar 'Andreaskerk Spijk')
-Met alleen geluid via www.kerkomroep.nl (zoek naar 'Spijk Groningen')

Vanaf zondag 7 juni zijn de kerkdiensten niet meer via YouTube te bekijken.
Vanaf dan zenden we de diensten uit op twee manieren:
-Met beeld en geluid via www.kerkdienstgemist.nl
-Met alleen geluid via www.kerkomroep.nl

Ook met kerkdienstgemist.nl kunt u de dienst via de chromecast op uw TV streamen.