Verslagen van ons oud-project van het Doveninstituut in Wit-Rusland zijn hier te vinden:

 

Voorjaar 2021


Voorjaar 2019

 

Reis door Wit-Rusland

 

Tussenstand renovatie sportzaal dovenschool Babruisjk (augustus 2017)

 

Verslag 7 (juli 2017)
We willen jullie deelgenoot maken van de activiteiten die op dit moment plaatsvinden in Wit Rusland. In Berezino nemen ruim 130 (!) kinderen deel aan het zomerkamp en in Tsjrnobylgebied worden de voorbereidingen getroffen voor de eerste keer een kamp. In Babruisjk wordt hard gewerkt aan de renovatie van de sportzaal.

 

We hopen dat jullie zo een beeld krijgen van onze projecten.
 
Hartelijke groet,
 
Piet en Dineke Compaan
 
 

 

Zomerkamp Wit-Rusland (maart 2017)

 

Een nieuw verslag vanuit Wit-Rusland

De zomervakantie in Wit Rusland duurt altijd enkele maanden. Van een aantal activiteiten willen we verslag doen. In dit verslag proberen we ook te laten zien dat de ene activiteit niet los staat van de andere. Contacten leggen en onderhouden zijn heel erg belangrijk in dit werk. Van 22 oktober t/m 5 november gaan we weer naar Belarus.

Toekomst voor een gebied zonder toekomst


In oktober vorig jaar waren we samen met mensen van het Belarussisch bijbelgenootschap in het zogenaamde Tsjernobylgebied. Een gebied dat nog dagelijks de gevolgen ondervindt van de vreselijke nucleaire ramp in 1986. Verlaten dorpjes. Ernstig zieke mensen. Een gebied zonder toekomst.

We kwamen onder de indruk van mensen die zich inzetten voor kinderen met een beperking.

Het project van de Diaconie / ZWO:

Het ondervoedingsprogramma van World Vision in Zimbabwe.

De uitzonderlijk sterke El Nino heeft voor extreme droogte gezorgd in o.a. Zimbabwe. Doordat er weinig regen is gevallen zijn de waterbronnen leeg, mislukken de oogsten en sterft het vee. Miljoenen mensen zijn afhankelijk van voedselhulp.
Het projectgebied van World Vision is Sanzukwe. Hier worden o.a. voedselpakketten met maïsmeel, zout, bakolie en gedroogde vis uitgereikt. Ook krijgen kinderen voedselrijke pap, niet alleen in het sponsorgebied, maar ook hier buiten.
De diaconie en ZWO zijn, samen met de jeugdraad gestart met een project van 2 jaar om dit te ondersteunen. We hopen op deze manier een steentje te kunnen bijdragen. Ook de opbrengst van het neut'n schait'n is naar dit project gegaan.

 

Oudere projecten:

Hart voor Moldavië

Verslag activiteiten in Wit-Rusland

Metan

Subcategorieën