De afgelopen periode hebben wij ons als gemeente bezonnen op de vraag of wij ruimte willen geven aan mensen van hetzelfde geslacht om een zegen te vragen over hun huwelijk. Er zijn twee gemeenteavonden geweest over dit onderwerp, en er is een groep geweest die samen een boek heeft gelezen en besproken over de plaats van homo’s en lesbiennes in de kerk.
Op de tweede gemeenteavond, waarop een besluit zou worden genomen, hebben de aanwezige gemeenteleden zich unaniem uitgesproken vóór het geven van ruimte aan mensen van hetzelfde geslacht om een zegen over hun huwelijk te vragen. Vervolgens is het op 19 juni in de kerkenraad besproken, en ook daar is unaniem gekozen om mensen van hetzelfde geslacht die met elkaar willen trouwen, de ruimte te geven om een zegen te laten vragen over hun huwelijk in onze gemeente.

Wij zijn als kerkenraad dankbaar dat we dit gesprek als gemeente aan konden gaan. Dankbaar voor de open en kwetsbare sfeer op deze avonden. En dankbaar dat wij als gemeente een richting hebben kunnen kiezen.

Vriendelijke groet,
De kerkenraad