bezinningsdag
Op zaterdag 2 juni om 9.30 uur vertrok de kerkenraad met 10 personen richting Slochteren voor de jaarlijkse bezinningsdag van de kerkenraad en wijkbezoekers(sters).

Bij de boerderijwinkel Smaakvol Slochteren stond de koffie en thee klaar met een heerlijk stukje zelfgemaakt gebak. Buiten genieten van het lekkers lukte net niet, daarvoor was het iets te fris. Voor een wandeling in de natuur was het echter perfect weer.
Na de koffie reden we dan ook naar de ingang van de Baggerputten te Slochteren, een mooi stukje natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen.
Onder leiding van Dhr. A. Ernsten vertrokken we individueel met enige afstand tussen elkaar.
De opdracht was om onze gedachten stil te zetten en alleen maar de genieten van de natuur rondom ons. Al snel bleek dat je gedachten stilzetten bijzonder moeilijk is. Gelukkig had dhr. Ernsten hiervoor een paar trucjes b.v. 4 passen inademen, 4 passen uitademen of een bepaalde zin steeds te herhalen. Een mooie voorbeeld zin die hij gaf was “Je geloof bepaalt je gedachten, je gedachten bepalen je woorden, je woorden bepalen je acties”, een uitspraak van Ghandi.
De wandeling werd individueel voortgezet en met de tips die we kregen lukte het al een stuk beter om onze gedachten uit te schakelen. Het stilzetten van onze gedachten was een mooie voorbereiding op de bezinningsroute.

We kregen van ds. Schimmel de volgende 3 vragen uitgedeeld:
1. Wat bezielt jou om naar de kerk te gaan en actief te zijn binnen de gemeente?
2. Waarom haken mensen af denk je?
3. Waar zouden (bijvoorbeeld drukke, jonge) mensen die wel geloven maar die niet of niet meer naar een kerkdienst gaan, behoefte aan hebben volgens jou?
Hierover gingen in tweetallen al wandelend met elkaar in gesprek. Na ongeveer een kwartier werd er gewisseld van gesprekspartner en wandelden we al pratend en genietend van de omgeving verder.

Rond 12 uur waren we aan het eind van de wandeling gekomen en reden we terug naar de boerderijwinkel Smaakvol Slochteren. Daar mochten we onze eigen meegebrachte “lunch om te delen” nuttigen en de eigenaresse schonk ons er heerlijke karnemelk, melk of thee bij. Er was van allerlei lekkers meegebracht o.a. belegde broodjes, poffert met boter en bruine suiker en heerlijke zalmrolletjes.
Na de lunch en wat inkopen bij de boerderijwinkel ging het aansluitend weer naar Spijk.
Het was een mooie en waardevolle dag.