1905   Kerkgebouw Gereformeerde Kerk Spijk   2015

In januari wordt de laatste kerkdienst in het kerkgebouw aan de Hoofdweg Zuid gehouden. Op 30 november 1905 werd de kerk in gebruik genomen en op 24 januari 2016 wordt het kerkgebouw nahonderdtien jaar gesloten, en wordt de kerk in ’t Loug ons vaste kerkgebouw.

Om deze laatste dienst te accentueren is een commissie in het leven geroepen die een feestelijke dienst voorbereidt.

In deze dienst willen we stil staan bij de dingen wat er in honderdtien jaar is gebeurd. Dit zijn vreugdevolle momenten en verdrietige zaken. Er zullen veel mensen zijn die terugdenken aan de doop van hun kinderen, belijdenis, huwelijk, begrafenis, enz. Ondanks dat het een gebouw is van

hout en steen, is er ook sprake van een emotionele band met het gebouw.

De nadruk van de dienst ligt niet alleen op herinnering, maar ook op de toekomst: de gezamenlijke toekomst van onze kerk in Spijk.

Wanneer er fotomateriaal is van de buiten- of binnenkant van het kerkgebouw willen we dit graag van u ontvangen om hier een kleine expositie mee te kunnen inrichten. Uiteraard krijgt u het van ons terug. U kunt hierover contact opnemen met Jaap Rijzinga:

Graag nodigen we u uit om deze dienst bij te wonen. De dienst begint om 10.30u, maar de kerk is vanaf 9.30u geopend, zodat er tijd is voor koffie / thee en gesprek.