Na weken van voorbereidingen begonnen we om 18.30 gezamenlijk met de kinderen van de jeugdclubs aan het kerstbuffet.

Het was een lopend buffet met broodje hamburger of frikandel en stokbrood. Helaas hielpen de weergoden ons niet echt maar niet getreurd: we konden in Pro Rege lekker ons broodje warm en droog opeten.
Langzamerhand begonnen zich er al mensen zich op het pleintje te verzamelen voor de speur/wandel tocht door het mooie Spijk. Ze werden verwelkomd door 2 kerstmannen met warme chocomelk en glühwein.
Tegen kwart voor 8 kregen we uitleg over hoe de avond verder zou verlopen en over de speurtocht.
Vanaf 1 december werd er elke dag één venster geopend in ons dorp. Bij elk venster kon je een nummer en een letter vinden. Als je alle letters had gevonden kreeg je een woord. De tocht ging dwars door Spijk en we hebben genoten van alle prachtige vensters en muziek. Tegen 21.00 uur was iedereen weer bij de witte kerk in 't Loug. Hier konden we ons opwarmen aan warme chocomelk en glühwein.
Er was een echte stal met Jozef en Maria met het kindeke Jezus in een kribbe. Er liepen zelfs echte schapen en ezels rond. Op het plein bij de kerk werd ook het woord bekend gemaakt.
Het woord was: Spiekster adventskalender.

Om 21.30 uur begon de kerstnachtdienst die goed werd bezocht door jong en oud. Hartverwarmend om dit te zien. We mochten genieten van een prachtige dienst met mooie liederen.
Tegen half 11 was de dienst afgelopen en konden we allemaal de donkere nacht in die prachtig werd beschenen door de maan. Wij als kerstcommissie kunnen terugkijken op een zeer geslaagde avond.

Wij willen bij deze iedereen bedanken die elke dag zijn / haar venster heeft geopend. Ook willen wij iedereen bedanken die op welke wijze dan ook heeft meegeholpen met dit prachtige evenement.

De kerstcommissie