Wie is dominee Jake Schimmel?

Vanaf augustus 2015 ben ik predikant in de prachtige dorpen Spijk en Losdorp, waar ik me nu al in korte tijd erg thuis voel. Om je een indruk te geven van wie ik ben, zal ik hier kort wat over mezelf vertellen.

Ik ben opgegroeid in het dorp Renswoude, op de grens van Utrecht en Gelderland, in een gezin met vijf kinderen. Na de basisschool ben ik naar het Christelijk Lyceum Veenendaal gegaan, waar ik het VWO heb afgerond. Tijdens de middelbare school groeide het verlangen om iets met mijn geloof te gaan doen. Dit maakte dat ik de studie Theologie ben gaan volgen.

Ik ben met mijn studie begonnen aan de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) in het mooie oude stadje Kampen, waar ik uiteindelijk bijna zeven jaar heb gewoond, heb gestudeerd en heb genoten. Na de Bachelor koos ik ervoor om de Master Predikantschap te doen, omdat inmiddels het verlangen was gegroeid om predikant te worden. Ik liep stage in De Fontein in Nijkerk, bij ds. Pim Verhoef. Daar heb ik echt geleerd wat het predikant zijn inhoudt: voorgaan in kerkdiensten, maar ook het bezoeken en ‘geestelijk begeleiden’ van mensen, met de jongeren optrekken en samen God beter leren kennen, de gemeente toerusten, vergaderen.

Aan het einde van mijn studie heb ik het schrijven van mijn scriptie gecombineerd met het volgen van de Master Missionaire Gemeente aan de TUKampen. Missionair gemeente zijn heeft echt mijn hart. Dat is als gemeente niet alleen naar binnen gericht zijn, maar juist betrokken zijn op je omgeving. Daar aanwezig zijn, met woorden, maar ook heel praktisch, om te laten zien en merken hoe mooi het is om een God te hebben waar je op kunt vertrouwen. En om te laten zien dat Hij er niet alleen is voor ‘kerkmensen’, maar voor iedereen.

Daarnaast vind ik het belangrijk om te luisteren, en zo mensen met elkaar te verbinden met verschillende achtergronden, met verschillende karakters en verschillende talenten, die op verschillende manieren hun geloof beleven. Samen mogen wij Gods kerk zijn in Spijk en Losdorp!

Als ik niet aan het werk ben, zijn er nog genoeg andere dingen te doen: mijn hobby’s zijn o.a. gitaar spelen en zingen, fietsen, wandelen, films en series kijken en gamen.

Ik heb een aanstelling voor 70%. Dat betekent dat er soms keuzes gemaakt moeten worden in wat ik wel en wat ik niet kan doen. Maar ik wil wel benadrukken dat mijn deur voor u en jou openstaat, of u/jij nou een lid bent van de gemeente of niet.

De dagen waarop ik normaal gesproken werk zijn dinsdag t/m vrijdag. Op die dagen ben ik dus het beste bereikbaar. Mijn adres is Hoofdweg-Zuid 7, 9909BA in Spijk. Wilt u contact met mij opnemen, dan kunt u mij bereiken op 0596-858923 of u kunt mij mailen.

Op mijn website kun je mijn blog bekijken en mijn preken nalezen: www.jakeschimmel.nl